5- Alın:
Zombiye benzemesi için biraz kırışıklık şart. Alnı biraz kırıştırıcaz ve alın kısmındaki saçları biraz dökücez. Bunları yaparken sadece 3 tane tool kullanıcaz. Smudge Tool, Burn tool ve dodge tool. İlk önce kırışıklıkları yapalım. Kuralımız şu, eğer gölge verip koyultursak oralar çukurluk olur, beyazlık verip rengi açarsakta oralar çıkıntı olur. Resimdeki gibi gelişi güzel çizgiler çizin. Dodge tool ve burn tool u kullanarak. Işık yukarıdan geleceği için farkındaysanız. çizgilerin üstü açık renk altı koyu renk.
Şimdi bu işlem bittikten sonra smudge toolumuzu seçiyor ve bu çizgileri yayarak yumuşatıyoruz. Böylelikle kırışıklıklarımızda halloluyor. (alttaki resim)
Şimdi alın kısmında saç dökülmeleri yapıcaz. Bunuda sadece smudge tool ile yapıcaz. Smudge toolumuzu seçip değerlerini alt resimdeki gibi veriyorsunuz.
Şimdi aşağıdaki resimdeki oklatın doğrultusunda smudge toolumuzla resmi yayıyoruz ufa ufak. Burası biraz sabır gerektiren bi yer, eliniz yorulabilir. Alın kısmınıda böylelikle bitirmiş oluyoruz.
5- Kan lekeleri ve diğer ayrıntılar:
Kan lekleri ile zombinin yüzüne renk getiricez şimdi biraz. 2 aşamalı yapıcaz bu işlemi. Birnici aşamadaki kan lekeleri daha belirsiz, yumuşak, yaygın ve soluk renkli olucak. Yeni bir layer açıp değerini multiply veriyoruz.
Şimdi birazcık koyu kırmızı bir renk seçiyoruz. Benim seçtiğim tonlara yakın seçebilirisiniz. Brushla şimdi kan lekesi oluşabilecek yerlere rastgele çizgiler atıyoruz. Gelişi güzel karalayın resimdeki gibi. Genelde ağız kenarları, kulak, burun, göz altları ve alına kan verebilirisiniz benim yaptığım gibi. (alt resim)
Karalamamızı yaptıktan sonra smudge tool u seçip brush değerini 12 ve strenght değerinide %80 veriyoruz. Şimdi karaladığımız yerdeki kırmızıları hiç acımadan yayıyoruz. Kanlar neredeyse kaybolana kadar yaymaya devam edin. Ama yumuşak olmasın bu izler alt resimdeki gibi dağınık olsun... Resimdeki gibi kan izlerini iyice yayıp dağıttıktan sonra ilk katman bitmiş oluyor.
Şimdi ikinci bir layer açıyoruz, multiply yapıyoruz ve daha detaylı kan lekeleri yapıcaz. Daha ince karalayıp ve daha ince sudge tool ile yayıcaz. Bu sefer biraz koyulukta bırakıcaz.
Kan lekeleri farkındaysanız soluk ve tam olarak keskin net değil. Çünkü kurumuş kan lekesi yaptık. Bu arada ek olarak damarda yapalım. Yine farklı bir layer açın ve multiply yapın. İnce brushla rastgele damarlar çizin resimdeki gibi ve smudge tool ile uçlarını yayın bulanıklaştırın. Sonrada bu layerın opacitysini 20 lere kadar düşürün. Şimdide kaşları biraz azaltalım. Saçları dökmek için yapmış olduğumzu işlemin aynısını kaşlara uygulayalım kaşların doğrultusunda.
İşte zombimiz bitti. Son rötuşlarıda yapıyoruz ve gerekli yerlere lokal gölgelendirmeler atıyoruz çok hafif. Kan lekelerini istediğimiz gibi çoğaltıyoruz yine farklı bir multiply layer açıp. Yara izi yapmadım, yara izini ise bir sonraki dersimizde anlatırım. Şimdi çıkabilirsiniz tenefüse...
Kazaktaki ve duvardaki kan lekelerini hazır brushla yaptım üşendiğimden.
Alıntıdır... Kolay gelsin...